18 апр. 2021 г., 08:30

Десет чекори до прозорецот 

  Поэзия » Философская
329 0 0

Правам десет чекори до прозорецот

допирот на завесата

ми ја открива вистината

дождот ги љуби канделабрите.

Со десет чекори се враќам во постела

утре ме чека нов ден

со сончеви поздрави.

 

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??