Apr 18, 2021, 8:30 AM

Десет чекори до прозорецот 

  Poetry » Phylosophy
238 0 0

Правам десет чекори до прозорецот

допирот на завесата

ми ја открива вистината

дождот ги љуби канделабрите.

Со десет чекори се враќам во постела

утре ме чека нов ден

со сончеви поздрави.

 

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??