18.04.2021 г., 8:30 ч.

Десет чекори до прозорецот 

  Поезия » Философска
233 0 0

Правам десет чекори до прозорецот

допирот на завесата

ми ја открива вистината

дождот ги љуби канделабрите.

Со десет чекори се враќам во постела

утре ме чека нов ден

со сончеви поздрави.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??