Аз тръгвам. Сбогом!
Не тъгувай, роден кът!
Сълзи не ще ме върнат,
щом зове ме моят път!
В джобовете закърпени
събрах копнежи и мечти.
Аз тръгвам. Сбогом,
мои тленни детски дни!
А някога, когато сетя
мирис на разцъфнала липа,
ще зная, че отново
съм на прага на дома!
Поглъща ме животът.
Оставям тук едно сърце.
Благодаря ти, че в човек
превърна ти едно дете...
© Александър Все права защищены