5 февр. 2015 г., 10:55

Дете и книжка 

  Поэзия » Для детей
550 0 10

Тази вечер рано, рано,
Начко викна : "Мамо, мамо,
лягам вече. Лека нощ!
Но не ща да спя във кош.
Първо книжката любима
животинки дето има,
пак на глас ще почета
щом... за умни е деца.
Виж го Мечо-малък Пух
с Прасчо, Зайо, Йори... тук
щуротии само правят,
но приятели остават.
В тяхната добра гора,
с много слънце и цветя,
сладък мед за всички има
и през лято и през зима.
Те на воля си лудуват,
но и честичко умуват.
Има ли любов в света?
Щом се чувства - значи ДА."
Тъй юнакът ги редеше
с книжка "Мечо Пух" в ръцете...
но след мъдри куп слова
Начко сладичко заспа.

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??