10 дек. 2023 г., 00:07  

Детски блян 

  Поэзия » Для детей
566 9 34

Не мога да съм Батман,

нито Спайдърмен

или пък Трансформърс 

в киното роден.

Не искам да "вълшебствам"

с пръчица в ръка,

косата си развяла,

но яхнала метла

И Палечка да бъда

в приказна страна,

за кратко опознала

малките неща.

Нито да съм фея,

магьосник или трол,

които чрез магия

превръщат дом във трон.

Бленувам със усмивка

и думи, ей така,

по детски аз да сбъдвам

мечтите във дела.

Та всички мили хора,

обляни в светлина,

света да възприемат

смирено. С доброта.

 

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Ако имахме супер сили, какво ли бихме променили? »

2 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??