6 мая 2012 г., 23:49

Детски очи 

  Поэзия » Другая
747 0 17

              ДЕТСКИ    ОЧИ

 

                                       на  Зара

 

Ако в  зениците  гнезди  коварен мрак

и буря  вещае  враждебно небе,

от Фортуна не чакай  щастливия  знак,

потърси го в очите на малко  дете. 

 

Ако след безброй безответни "защо"

гневът в кръвта ти барабанно  кънти,

не казвай,  че светът  е замесен от  зло,

доброто те чака  в две  детски  очи.

 

Ще познаеш  себе си, някога...  в тях,

и  цветния  свят пълен с  дръзки  мечти,

всичко ще  видиш... гледай без страх,

всичко,  което по пътя изгубил си ти.

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??