22 авг. 2009 г., 23:36

Детство 

  Поэзия » Другая
683 0 10

Един безумен, летен двор,

до него – друг, но някак си различен,

и ние – две деца, пияни от възторг,

които ги е срам да се обичат.

 

Ах, детски срам! Навярно ще вали

и капките ще се превърнат в есен,

и с жълто есента ще раздели

листата, и във своя дъжд ще смеси

 

и лятото, и старото дърво,

смехът и детската наивност,

а после ще е тъжен този двор,

щом дойде зимата. И си отидем…

© Ивайло Цанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??