15 авг. 2010 г., 21:50

Диалог 

  Поэзия
412 0 1

ДИАЛОГ

 

(между две бебета и един изперкал дядо)

 

 

   - Ех, Боре, Боре,

тая няма да я бъде,

с твоя морски поглед

искаш да обърнеш

всяка

палава вълна...

Вярно,

че е хубав гъдел,

Но е нескромно някак

още от сега.

   - А твойто внуче Ачо? –

   - Същият петел. –

   - Абе, дядка,

я не ни закачай

по-добре!

 

Заслужих си го този

безмълвен диалог и сложих

пръсти от челото

до разбитото сърце.

    - Пази ги, Боже!

Не ги лишавай от тревоги,

но и от вълни,

които заливат със радост и

с песен мъжете,

дето посаждат мечти!

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??