7 авг. 2008 г., 06:50

Диалог 

  Поэзия » Белые стихи
830 0 1
Наистина непривично е да се завърнеш отново
там, където някога си бил, а е вече чуждо.
Това се случва. Рибите
хайвера си не хвърлят два пъти
в едно и също русло.

Но случи се. И знам, като почукам,
че
слънцето ще се превърне в прах.
Това е слънцето. За да се случи,
ще трябва с ядрен чук да го удариш.
Тъй както Тор или пък Зевс
с една ръка
премахват всичко свято.
И ти ще трябва да не забравяш
никога Властта,
Неоковани Прометейе.
Защото хората са хора. Мухи пред пламък,
подклаждан от дребнавост и лъжи.
... Очарователни във наглото си постоянство.
А ти и аз сме като две деца поставени
във фокуса на лещите...


© Йоанна Събева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво, Йоанна!
    Жалко, че не е прочетен стиха ти, а си заслужава. Внасяш свежа нотка в голямото разнообразие от творби в сайта.
    Пишеш оригинално, истинска си и това много ме радва!
    Продължавай да пишеш!
    Прегръдка!
Предложения
: ??:??