17 янв. 2005 г., 09:55

Диалог през оградата на клетката на ламата 

  Поэзия
732 0 0

второ преработено и допълнено издание

 

Аз:

Здравей, как си, приятелко?

Как си, добре ли я караш?

Още ли хрупаш нитрати

ти без страх?

 

Тя:

Здравей, карам я някак си,

даже страхотно я карам -

днес на купона у слона

лудо куфях!

 

Всички тревопасни обитатели на зоопарка в хор:

Налей ми чаша сок от киви,*

стари мой приятелю,

и всички химиоментета

бързо забрави!

 

* Сокът от киви е жест към Осичката, която беше емигрирала в Нова Зеландия скоро преди появата на първоначалния вариант на "Диалога".

© Атанас Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??