27 апр. 2014 г., 20:15

Диалог с рогатия 

  Поэзия
442 0 3

ДИАЛОГ С РОГАТИЯ

 

Спорих с Рогатия и той се заяде.

Защо мен вините за всички злини?

Човек ли убих? Предадох приятел ли?

Сами се изтребвате. Като мухи.

 

Бях ли нахален? Дойдох ли в дома ви?

Зовете ми името, вие сами.

Дявол и чорт, сатана ме наричате.

После проклинате. И все ви боли.

 

Защо ли ме търсите? Защо ме зовете?

Тава аз самия не зная.

Бъдете добри. От мен запомнете:

аз просто съм ангел, изгонен от рая.

 

 

© Ник Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??