30 июл. 2019 г., 20:15  

Диета 

  Поэзия » Юмористическая
529 1 4

Вярно годините доста минаха

и понатрупах повечко кила.

Скрита уютно под родната стряха

спазвам съпружеските правила.

 

Ала днес сякаш гръм се стовари

от сапфирения небосвод

и неподготвена твърде ме свари,

тъй че обърках и мисъл и ход.

 

Млад красавец зяпна ме в метрото

сякаш съм актриса от екран

помислих: или вижда ми бельото

или младежът е мъртво пиян.

 

Бързо придърпах роклята надолу

и грима прегледах за редакции.

Нищо не беше твърде разголено,

че да предизвика подобна реакция.

 

След минути кратки получих усмивки

този път обаче от други мъже.

Реших, че имам нужда от почивка,

или акълът ми ще се заплете.

 

С тази диета май че съм смъкнала

сякаш за миг двайсетина кила

и не излизам вече по мръкнало,

че да не ми се стовари беля..

© Таня Гулериа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??