14 авг. 2011 г., 20:34

Дихание 

  Поэзия » Философская
372 0 1

 

ДИХАНИЕ

 

 

Въздъхна някой там

 – тихичко във мрака –

сред заря и плам

 – огньове заиграха…

Таз въздишка плаха

 прогони пустошта –

милион слънца запяха

 Одата на радостта…

С таз въздишка малка

 започна се процес чутовен –

въздишка на страдание и болка

 отключи логоса мисловен…

И не с налягане и сила,

 не с юмруци тежки,

а с една въздишка мила

 на духа човешки

надвиха те тъмата,

 животът победи;

пробиха те стената

 за вечни бъднини…



© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??