13 янв. 2009 г., 09:29

Димът. И Великан. (2006) 

  Поэзия » Философская
745 0 3

 

Дим... и омара

Дъх... и поквара.

Тягостни вопли.

Димът ще ме стопли.

 

Мое було, мой грях.

Вина. Дом. И стряха.

Вплитах се в него.

Във него живях.

 

Дъх и дим. Дъх. Зной. И уплаха.

 

Скри ме от ужаса. Подари ме...

Истерия.

Вдъхна ми смелост.

Самоличност.

Намерих я.

 

Напи ме.

Изпи ме.

Превърна ме в кръв.

Той – мой свиден грях.

Последен.

И пръв.

 

Всевечен. Жълт. Кървав.

Жетвар на греха ми.

Все още го търся.

Когато съм будна.

Когато блуждая (насън)

във ума ми.

 

Защото съм блудна.

 

Намирам го пак.

Сив, яростен, чуден.

Чуден – объркващ.

Чуден и ням.

Страх ме е пак

да му се отдам.

 

Чуден е. Ето защо

му се се чудя.

Той откри лудостта ми.

Той я пробуди.

 

Той събуди греха ми.

(Грях или крах?!)

 

Аз вкусих вкуса му.

Греховен.

Умрях.

 

Изтръпнах. Уплаших се.

И се усмихнах.

 

Пихтия и срам.

Крещях. Уж. Притихнах.

 

Кикотех се. Виех.

Щастлива заспах.

Облада ме.

Изстиска ме.

Най-моят си грях...

 


 

 

Поиграх си със него.

По детски невинна.

Във мене се вгледа.

Усмихнато кимна.

Приласка ме усмихнато.

Усмихнато химна

напевен

за вечната радост изслушах.

 

И след него поех.

 

В дланта му се сгуших.

 

Усмихната, вечна.

Окрилена, спокойна.

 

Добър великан и щастливо човече

усмихнати бродят из

пустинята знойна.

 

Пустинята грее.

 

Изсипва се дъжд.

 

Великан ли? Не, не е!

 

Той просто е мъж.

 

Щастливо човече?

Било е.

Вали.

Човечето в този дъжд се разми.

Потъна в калта

на пустинята – бездна.

Сега е девойка. Сега я боли.

 

Изчезна, изчезна!

 

Спря да вали...

 

10. 04. 2006

© Александра Симеонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • много ми харесва
  • Напротив аз съвсем не го виждам като проза.Предаваш болезнено добре усещанията си, ако съм схванал правилно, мъжът в случая е беземоционален призрак, който заразява с живот.Дано да съм схванал правилно.
  • чета те
Предложения
: ??:??