ДИОГЕН
Тръгнал с лампата дядо Диоген,
да търси той посред бял ден.
Търсил светецът не хора, а човеци,
но в момента те играели кючеци.
Търсил, търсил той до полуда,
но видял горкият, че е в заблуда.
Просто всичко живо се е извратило,
от доброто нищо не запаметило!
Диогене, светът е просто променен,
сега доброто вече се нарича л о ш о!
Не е както беше при Бай ти Тошо,
Диогене, помогни да го проумеят.
и по правилния начин да заживеят!
Няма смисъл повече ти да търсиш,
човеците ги няма вече, Диогене!
Дори и земята да разтърсиш,
няма никой, освен мене!
Не можал Диоген да проумее,
че глупостта света ще залее.
Седнал уморен и се разплакал,
но с надежда отново той зачакал!
© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены