Къде живеят дивите пчели? –
където пожелаят.
Не им помага никой,
нито им вреди –
сами си слепват рая.
Защо в хралупи и гори
избират да битуват?
Лудуват в синьото небе,
под него и нощуват.
Сестри на вятър променлив,
свободни, някога и злобни.
Медът оскъден, изначално див,
за нрава им напомня.
© Христина Комаревска Все права защищены
"Къде живеят дивите пчели? –
където пожелаят.
Не им помага никой,
нито им вреди –
сами си слепват рая." !