2.01.2021 г., 17:59 ч.

Дивите пчели 

  Поезия » Философска
383 1 1

Къде живеят дивите пчели? –

където пожелаят.

Не им помага никой,

нито им вреди –

сами си слепват рая.

Защо в хралупи и гори

избират да битуват?

Лудуват в синьото небе,

под него и нощуват.

Сестри на вятър променлив,

свободни, някога и злобни.

Медът оскъден, изначално див,

за нрава им напомня.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Произведението е включено в:
  894 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Честита Нова Година, Христина!
    "Къде живеят дивите пчели? –
    където пожелаят.
    Не им помага никой,
    нито им вреди –
    сами си слепват рая." !
Предложения
: ??:??