28 июл. 2010 г., 23:00

Джаз под звездите 

  Поэзия » Другая
641 0 3
Танцувал ли си някога
 джаз под звездите?
Импулсивно
и незряло.
Когато въздухът тежи от аромати
и нощта те приютява
в копринените си палати.
А ти си пухче от глухарче
на крилата на синя пеперуда
и летиш със саксофони.

Целувал ли си някого
на джаз под звездите?
Бездиханно
и копнежно.
Когато устните са слънце и луна,
откраднати от жилите на юли.
И дъхът когато пари
лепнещите бузи.
А ти си само тръпнещи сетива,
кубчета атоми в слънчеви зайчета,
танцуващи под прожекторите.

Заспивал ли си някога
на джаз под зведите?
Когато акорди от стари китари
галят нежно косите, 
шепнейки песни без глас.
И ти си птица,
пристигнала от дълъг полет
у дома.
И ти си затворник,
пуснат на свобода.
Лятна мелодия си,
под пръстите на някоя звезда.
П.П  http://www.youtube.com/watch?v=UUu0DNPlv5Y&feature=player_embedded

© Цвете Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??