7 мая 2008 г., 09:36

Джорджевдан 

  Поэзия » Юмористическая
1159 0 9

 Поканих у баба на гости
 на печено агне, аверки,
 не кат' по време на пости
 да ни сипва баба пиперки.

 

 Послала беше жената,
 софра бе наредила.
 Викам й: - Дядо къде е?
 - В механата отиде за вино.

 

 Заточихме остри ножове,
 застъргаха гладни стомаси,
 събрахме се двайсет човека
 на дълга гергьовденска маса.

 

 Агнето - агне, масата - маса,
 но на баира - тъжна картина
 (задава се дядо ми яката втасал).


         
                       * * *

 

 Ех, изглежда са пийнали лошо
  със съседския именник Гошо.

 

© Госпожа Стихийно Бедствие Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??