3 февр. 2020 г., 22:54

Днес е ден 

  Поэзия
379 0 1

Днес е ден
за трошене на паметни плочи
от гробове
на мъртвородени мечти;

за изравняване
на земята с булдозера,
смесващ пръст и дебел слой ръждиви вини.

 

Днес е ден
за дълбоката пролетна оран;
само аз
ще подбирам оттука насетне
какво да цъфти.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??