4 мар. 2021 г., 15:10  

Днес не се милее за държава! 

  Поэзия » Гражданская
424 1 0

Днес* рéчи се произнасят,

много думи се казват,

факти както е угодно се поднасят,

но кой ли българското опазва?

 

Днес покорна ни е страната

и никой България не обича,

от борбите нявга за свободата

всеки гледа дивиденти да извлича.

 

Чистата любов към родината

заменена е с маски и лицемерие

и в третия месец на годината

оправдано е нашето недоверие.

 

На Шипка биха се герои,

смелост, мъжество имаше тогава,

но мене силно ме разстрои,

че днес не се милее за държава!

___________________________

*Стихотворението е писано вчера, на 3 март.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??