7 окт. 2008 г., 15:25

Днес небето е само за двама! 

  Поэзия » Любовная
2468 0 26
 

Ти ли разплака небето,

че със него поплаках и аз?

Тебе в дъжда му усетих,

и дочувах в oлуците глас,

 

който навън ме покани

да танцувам, в дъждовни реки.

Днес небето е само за двама!

Днеска обич от него вали!

 

И се втурнах - мокър до кости

със плътта си, от теб да сбера.

Гладки струи със устни докосвах

и прегръщах се с капки вода.

 

И те пих. И в очите те плисках.

Сбирах те в шепи. Попивах в коси.

И танцувахме двама сред локви сребристи.

Бяхме две лодки в пенливи реки.

 

И тогава внезапно небето олекна.

Облегна гърба си на цветна дъга.

Беше ти - съвършенно вълшебна,

беше се свила във мойта ръка.

 

И понесох те бързо към вкъщи.

Към дома си... и свойто сърцe.

Цялата тебе, с всичките пръски,

точно на мен подари те небе.

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??