Припича дъжд. И превалява слънце.
Върху тревата облаци пасат.
Добричък вълк похапва мед от грънци,
а мравки от капачки дом градят.
Ловуват раци мишките - рибари.
В гората гъбите под строй вървят.
Калинка пее вечер на дувара,
магарета из космоса кръжат.
Една звездичка пие прясно мляко
(и зъбките в устата ù растат).
Кълвач пробива дупки по Луната
и лунни червеи от там хвърчат.
Летят дърветата от юг към север
сред океана свиват си гнезда.
Ще си измътят посред късна вечер
една зелена пухкава гора…
Кокори ми се баба. И пустосва:
- Какви са тези приказки сега!
С учебниците нямат нищо общо
тез` глупости от ′де ги изкопа?
- Днес никой няма право да се сърди.
Днес всичко е възможна новина.
Април е тук. На прага. И препълнен
с шегички за големи и деца.
© Дочка Василева Все права защищены