6 апр. 2007 г., 17:46

До Далечния 

  Поэзия
1133 0 8
 

Аз съм дума.

Само малка думичка,

прошепната в съня ти

да те стопли.

На един дъх разстояние... Нали?

Знам кое ни дели.

А кое ни събира?

Моментална усмивка,

мълния насън,

шепи,

пръсти сплетени -

въжета

към едно небе с цвят на очи.

Сякаш само на сън разстояние,

а всъщност на милиони нощи,

от които се събуждам

с откраднати ръце.

Тук.


Да бъда дума.

...само малка думичка...

обречена да идва във съня ти.

© Елица Мавродинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??