7 апр. 2018 г., 02:02

До кога? 

  Поэзия » Философская
215 0 0

1/До кога!?

 

Като кокошки ние

цял ден рови ме боклука,

за няколко трошички

щастие и хляб...

Но до кога

и за какво

ще ни оставят тука

да търкаме чепици,

в бащиния праг?!

 

2/ Констатация

 

О, всеки от нас

има Есен,

след Изгрева

тягостна Нощ

и тежка проточена Песен,

Светиня

и за отпадъци Кош!

 

3/Чест

 

Къде си Чест?

Защо от мен

света те крие?

Защо не те откривам днес?!

Изглежда

с теб се върши търговия

която е престижна

днес!

 

 1992г. София

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??