Долу трети март! - някой се изцепи.
После се запени и заскърца с' зъби.
Другите мълчаха за проблема слепи.
Народът отсъди - Прости като гъби!...
Двайсет и четвърти май да ни е празник!
Какво просветление и какво прозрение.
Дебатът активира само омраза
към всяко депутатско умоизвращение.
Как се съпоставят две свещени дати?
Трудно се разбира простота свещена.
За такива спорове им плащат заплати.
Страх ме е в очите таквиз да погледна.
Изборите чукат вече на вратата.
Кризата да чака празникът кога е!
Пак ще избереме явно простотата.
Тя отдавна с всички хора си играе.
Народът с простаците вече е привикнал.
Сеир като няма си е гола скука.
Битият, само с тоягата е свикнал.
Биещият удря и хич не му пука...
© Валентин Йорданов Все права защищены
1май, 9септември, октомврийска революция(не помня на коя дата беше). И след всеки "праздник" - градил илия килия!