15 окт. 2007 г., 11:38

До последен дъх 

  Поэзия
857 0 13

В последната минута съм отпаднала
(към края ми е тежко и ме стяга),
но държа се още цяла, неразпаднала,
(сърцето ми не спира, лудо бяга).
Във вените живот пулсира
(не искам да заспивам млада).
Пред смъртта живота се избира
(Земен рай, не вечна клада).
***
Когато мрак очите ми затвори,
(за да ме отведе до светлината),
душата ми преградите си ще събори,
(ще се извиси блажена и крилата).
Щом заспя, като дете ще притихна
(последна въздишка и миг в полусън)
За последно устните си ще усмихна
(тук е студено, но топло е вън).

© Милица Игнатова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??