8 сент. 2010 г., 13:57

Доба 

  Поэзия » Любовная
565 0 2

Доба

 

По късна доба, стъпвам босонога,

по мраморния под, в ръката – свещ.

Безсъница облякла като тога,

покапвам с восъка по всяка вещ.

 

Зад тънък балдахин без мен потрепваш,

загърнат в бели спомени, дъхът ти спи.

По кожата ти капки пот проблясват

и мокрят вече мокрите от двама ни следи.

 

Залутвам се наоколо, нощта догаря,

чаршафите засъхват - сладък  миг!

Да можеше да спра аз добата с измама,

да ни покрие и не позволи да се дeлим.

 

© Красиана Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??