5 окт. 2019 г., 13:02

Добра съм, да 

  Поэзия
234 1 0

Добра съм.
Като вещица,
която в огледалото единствена съзира
красотата си;
навлича черна торбеста пола,
намята шал с бута
(това са капи огън на азърбайджански);
нахлузва дървено сабо,
пристяга го с каишка да не се изхлузи;
като в рекламата на "Хари Потър",
яхнала метла,
се готви да премина, с едър бухал
на рамото
отвъд света
през пълната луна.

  

Добра съм, да,

когато лягам си самотна

и заплаквам, 

когато гъстата тъга

ми пари под лъжичката,

а смислите протакани

са се разбъркали,

като несмесвани бои.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??