27 июн. 2023 г., 08:56

Добре дошли сте в моята палатка! 

  Поэзия
403 3 1

ДОБРЕ ДОШЛИ СТЕ В МОЯТА ПАЛАТКА!

 

... живее ми се нейде на палатка – щастлив да се събуждам призори,

на островче в Егея, на Камчатка, или – вдън Тилилейските гори! –

далеч от моя гнусен телевизор, подгизнал от фалшиви новини,

че – видите ли, Раят е наблизо, и там ще стигнем след броени дни,

във свят без злоба, завист и омрази, без тъпи политики и войни,

 

във който Бог човечеството пази! – повива го в небесни пелени,

и приказчици вечер му разказва до съмнало под пълната Луна,

прегръща го на топлата си пазва и кротко го приспива с "Нани-на!",

и аз – нали лиричен съм си дядка, мечтая си по Третите петли –

да пази Господ вашата палатка! – а в моята? – добре сте ми дошли!

 

26 юний 2023 г.

гр. Варна, 8, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??