Лесно е да паднеш, трудно - да летиш,
но в живота се бори с надежда и вяра!
Само по този тежък път ще се спасиш,
прави нещата с разум, с грижа и мяра!
Виж навън възрастен бездомен мъж,
лесно е да го отминеш безразличен,
ще се избави ли той от студ и от дъжд,
помогни животът му да е хармоничен!
Не завиждай на ближния и го обичай,
трябва добро на другия да прави всеки,
родителите свои ти искрено почитай -
и Бог ще ти посочи спасителна пътека!
© Георги Все права защищены