Oct 10, 2023, 10:59 AM

Добродетели и пороци 

  Poetry » Other
567 0 0

Лесно е да паднеш, трудно - да летиш,

но в живота се бори с надежда и вяра!

Само по този тежък път ще се спасиш,

прави нещата с разум, с грижа и мяра!

 

Виж навън възрастен бездомен мъж,

лесно е да го отминеш безразличен,

ще се избави ли той от студ и от дъжд,

помогни животът му да е хармоничен!

 

Не завиждай на ближния и го обичай,

трябва добро на другия да прави всеки,

родителите свои ти искрено почитай -

и Бог ще ти посочи спасителна пътека!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??