Какво е днес да си добър човек?
Човек с ценностите от миналия век!
Да подариш на някой усмивка дори,
да дариш от себе си частица любов,нали!
Усмихнати сме хората по-красиви и добри!
Бушуват и в мен бури и ветрове,
спокойни дни и нощни бесове!
Не аз да бъда добър се опитвам,
за живота на хората разпитвам.
Какво за тях е лошо и добро,
и защо то винаги не идва само?
А те доброто и лошото за в нас,
в душите ни водят битка една.
За превъзходство в човешката душа,
и така ден след ден,час след час!
Заедно с вярата,надеждата и любовта,
ще победим лошотията в нашата душа!
© Валентин Миленов Все права защищены