Добър ден, наша стара учителко,
със коси от най-чисто сребро!
Още ли вярваш в доброто?
Още ли учиш на зло?
Пак ли им казваш,
че ще сполучи, който се учи?
И да има успели отличници,
то е по други причини.
Ето нашият клас:
Най-добрата отличничка, първата -
на четирсет години -
стои неомъжена!
Най-добрият отличник - поетът -
няма да бъде признат!
Втората отличничка пропадна -
никой не знае къде е.
Третата отличничка - лекарка -
с две дечица, живеят в бордей!
А и ти - нашият образец -
си уморена, изнервена.
Занемарена - от липса на време.
И палтенцето ти - мизерно!
Който се учи, той ще сполучи, обаче
това ли е трябвало да учим?!
1982.
© Ангел Чортов Все права защищены
Те са необходимо,но не достатъчно условие!
Поздрав за стиха!!!