26 апр. 2018 г., 00:23

Добър вечер 

  Поэзия » Другая
953 3 5

 

Добър вечер, моя съдба.

Ще поседна за малко при теб.

Да те почерпя от моята тъга.

Да поговорим за мен сега.

 

Всеки ден от теб се оплаквам.

Зная, че не мога да те сменя.

Старах се, да бъда човек.

Защо? Нима не разбра?

 

Без пощада наказа ме ти.

Знаеш няма къде да избягам.

В твоите окови е моята душа.

А аз съм просто човек.

 

Сякаш се боря с триглава змия.

Завист, омраза, лъжи.

Осъдена на вечна самота.

Търсих обич... намерих тъга.

 

Искам просто да бъда майка,

Искам просто да бъда жена.

Нима е толкова трудно,

моя злощастна съдба.

 

Докога ще мълчиш?

Само подай ми ръка.

Друго не искам.

С другото ще се справя сама.

 

Не искам да съм в твоите окови.

Не искам подаяние.

Не искам състрадание.

Искам само малко обич и доброта.

 

Не искам съвети да ти давам

нито пък да те коря.

Само помогни ми.

Подай ми твоята ръка.

© С. П. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Изгубена в едно жестоко ежедневие. Не мога да се намеря....все още.
    Благодаря за оценката.
  • Май и ти се търсиш... Хубаво си го написала.
  • Благодаря ви!
  • Добро и слънчево утро!Не съм експерт,ама винаги ме изненадваш с различното"ядро"в творбите си.Тоест с посланието, с което зареждаш думите си. Емоционалният заряд в творбите,винаги ме е пленява, затова в любими!
  • От тези творби, които подтикват към чувства и действия...
    Разговор с нас самите и всичко по - голямо от нас...
Предложения
: ??:??