16 окт. 2024 г., 14:36

Додето утрото чекръка си върти 

  Поэзия
117 1 2

                                      Откакто падна първата слана
                                      и залезът над хълма се подпали,
                                      денят залости пътната врата.
                                      И вятърът клепалото удари.

                                      Земята се покри със тишина.
                                      И месецът се спусна с колесница,
                                      преди съвсем да изгори –
                                      класилата край нивите пшеница.

                                      Сега отдавна вятърът мълчи
                                      под сламената шапка на баира,
                                      додето утрото чекръка си върти.
                                      И гроздето от вчера ферментира.

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??