Високочел,
много чел,
предпочел,
вместо с Наука
да блещука
през диоптри петдесет,
Изкуството на прагматика.
На Орлето, за късмет,
Вис му спусна Политиката.
Тоз Ахмед, по берекет,
султанските рекорди счупи
и разживя се в собствен Рай,
сред Сараи, с Бизнес крупен
и Съкровища несметни.
И за капак,
посрами чак
Сюлейман Великолепни.
А за венец:
от суети и хули хорски
укри се не в пещера,-
като отшелник-мъдрец,
а в кулите на Двореца си морски
в Росенец.
© Вълчо Шукерски Все права защищены