27.06.2021 г., 7:58 ч.

Доганиада 

  Поезия » Хумористична, Философска, Гражданска, Оди и поеми, Друга
235 0 0

Високочел,

много чел,

предпочел,

вместо с Наука

да блещука

през диоптри петдесет,

Изкуството на прагматика.

 

На Орлето, за късмет,

Вис му спусна Политиката.

 

Тоз Ахмед, по берекет,

султанските рекорди счупи

и разживя се в собствен Рай,

сред Сараи, с Бизнес крупен

и Съкровища несметни.

 

И за капак,

посрами чак

Сюлейман Великолепни.

 

А за венец:

от суети и хули хорски

укри се не в пещера,-

като отшелник-мъдрец,

а в кулите на Двореца си морски

                                  в Росенец.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??