26 сент. 2005 г., 15:49

Докога? 

  Поэзия
933 0 4
Докога ще пътувам за никъде?
Докога във самотните влакове
ще попивам аз тайно очите си,
че на гарата никой не чака ме?

Докога ще пътувам безмислено?
Докога ще преследвам и вятъра?
И сълзи ще проливам неистово
безвъзвратно загубила вярата?

Докога ще изтича забързано
през часовника пясъчен времето,
а за мен ще е спряло, посърнало,
ще тежи на плещите ми бремето?

Искам пътища весели, радостни,
със мечти и живот обновени,
без сълзи и без помисли тягостни
и от нова любов окрилени!

© Дорика Цачева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??