Българийо, днес кой те управлява?
Не си ли кораб със избягал капитан?
Все още имаме ли си държава,
или сме в лодка насред бурен океан?
След време всяка "нова булка" кръшка -
прокоба ли тежи над нашия народ?
С години им изплащаме издръжка
след пищна "сватба" и поредния "развод".
"Сватосването" още продължава -
за него се боричкат кандидати - бол!
Това промяна ли ни предвещава
или ще вкараме пореден автогол?
Управници на чужди ни предават,
потъпкали дълга си, разума, честта.
Забравят ни и се осакатяват
върху Прокрустовото ложе на властта.
Българийо, към гроба ли те водим
със тези твои "най-достойни" синове?
И докога на чужди ще се молим -
съдбата твоя друг ли трябва да кове?
© Валерия Тодорова Все права защищены