Jul 3, 2014, 10:06 PM

Докога? 

  Poetry » Civilian
379 1 4

Българийо, днес кой те управлява?

Не си ли кораб със избягал капитан?

Все още имаме ли си държава,

или сме в лодка насред бурен океан?

 

След време всяка "нова булка" кръшка -

прокоба ли тежи над нашия народ?

С години им изплащаме издръжка

след пищна "сватба" и поредния "развод".

 

"Сватосването" още продължава -

за него се боричкат кандидати - бол!

Това промяна ли ни предвещава

или ще вкараме пореден автогол?

 

Управници на чужди ни предават,

потъпкали дълга си, разума, честта.

Забравят ни и се осакатяват

върху Прокрустовото ложе на властта.

 

Българийо, към гроба ли те водим

със тези твои "най-достойни" синове?

И докога на чужди ще се молим -

съдбата твоя друг ли трябва да кове?

© Валерия Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??