27 авг. 2010 г., 22:51

Дори и Бог е Аватар на самия себе си 

  Поэзия » Философская
983 0 7

ДОРИ И БОГ Е АВАТАР НА САМИЯ СЕБЕ СИ

Нима леглото не е затвор за болния?

Магазинчето - за търговеца?
Градът - за гражданина?
Царството - за царя?
Вселената - за самия Бог?
Нима всички те не са затворници?


„Не горюй”,  реж. Г.Данелия

 

Аз съм 
в затвора на собствената си Любов,
в затвора на собствените си мисли,
в затвора на собствените си чувства -
тъга, радости, щастие, мъка,
в затвора на собствените си нужди -
апетит, жажда, четене, писане,
в затвора на собствените си страсти -
секс, алкохол, наркотици, казино, 
в затвора на собствените си достойнства -
ум, интелект, познания, чувство за хумор,
в затвора на собственото си самочувствие,
в затвора на собствените си сетива:
в затвора на твоя глас,
в затвора на твоето ухание,
в затвора на твоя вкус,
в затвора на твоя силует,
в затвора на твоята нежност,
в затвора на собствената си мечти,
желания, стремежи, амбиции,
в затвора на собствените си мании -
слава, богатство, величие, власт,
в затвора на собствените си низости -
лицемерие, алчност, подлости, злоба,
в затвора на собствените си грехове -
изневери, лъжи, предателства, скромност,
в затвора на собствения си егоизъм,
в затвора на самия себе си!

Свободата е Смърт!
Свободата е бездна,
в която никой не е посял нищо...
и само, когато (ако) Бог умре, 
всички ще бъдем 
свободни!

26.08.2010 г.

© Пламен Митев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, Гери!
  • Пламен, много сериозен стих. Прочетох го два пъти, поздрави!
  • Благодаря ти,Румяна,и аз харесвам твоите стихове. Бог няма да умре, така, че спокойно. Абсолютната свобода е невъзможна.
  • Канибал, благодаря ти, че прочете моя текст. Между другото чета те от доста време и съм ти голям фен. Все се каня да ти напиша нещо хубаво, ето сега ми се отвори случай: Пич, ти си най-добрия поет, който съм чел в тоя сайт!
  • Скъпа,Гизи,спрямо кои неща,след като няма нищо?
    Нали и аз точно това казвам: Никога не можем да бъдем абсолютно свободни! Затвора е абсолютен! Няма мърдане!
  • Ами ако сте в бездната, където няма нищо, то тя ще бъде за Вас затвор спрямо останалите неща, които са нещо.... Що за БЕЗНИЩИЕ!!!!
  • Хубав старт! Добре дошъл!
Предложения
: ??:??