12 дек. 2008 г., 00:13

Дори плесницата не идва даром 

  Поэзия » Гражданская
1202 0 33
 

Духът на Коледа излиза от черупката

веднъж в годината. И с лъскава усмивка

раздава дарове. И показно разчупва

между богатите и бедни тази ивица,

 

която ги дели на правомощници

и просяци пред лъскави витрини.

А пък ледът помежду полюсите

не се топи от погледи фалшиви...

 

Украсата отвън не топли никого...

И вярата от църквата избяга.

По улиците скитат се молитвите

и търсят топлината изпод кладата

 

на овехтелите и старомодни чувства...

Духът на Коледа - танцува по стените

на празнично гримираните улици.

А всяко чудо - (казват) е за три дни...

 

А на четвъртия - отново пак по старому

препуска времето и нищо не прощава...

Дори плесницата не идва даром.

А храмовете бавно опустяват...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??