Духът на Коледа излиза от черупката
веднъж в годината. И с лъскава усмивка
раздава дарове. И показно разчупва
между богатите и бедни тази ивица,
която ги дели на правомощници
и просяци пред лъскави витрини.
А пък ледът помежду полюсите
не се топи от погледи фалшиви...
Украсата отвън не топли никого...
И вярата от църквата избяга.
По улиците скитат се молитвите
и търсят топлината изпод кладата
на овехтелите и старомодни чувства...
Духът на Коледа - танцува по стените
на празнично гримираните улици.
А всяко чудо - (казват) е за три дни...
А на четвъртия - отново пак по старому
препуска времето и нищо не прощава...
Дори плесницата не идва даром.
А храмовете бавно опустяват...
© Дочка Василева All rights reserved.
Удоволствие и размисъл си ти!
За много години...