11 мая 2008 г., 19:10

Дори след теб 

  Поэзия
572 0 3

Ще проблесне светлина

отново във сърцето ми, в очите

и ще разкъса тази тишина,

която ми крещи в гърдите.

 

Ще посрещна нов живот!

Ще се отдам на вятъра щастлива,

за да ме понесе като листо

към нова обич по-красива.

 

И ще поникна в стрък трева!

И свежа, сочна и зелена,

аз пак ще сътворя света!

Ще бъда пак една Вселена!

 

Ще потъна в нечие сърце -

ще утолявам жажда, ще рисувам

със силата на моите ръце!

Опустошена после ще тъгувам...

 

След време, зная - ще възкръсна

във птица, в цвете, във дърво!

Тогава любовта си ще разпръсна

във всяко живо същество!

 

       И ще умирам! Ще се раждам! Ще ликувам!

       Ще светя! Ще изгарям! И ще тлея!

       Но няма само да просъществувам!

       Светът докрай ще изживея!

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • След време, зная - ще възкръсна

    във птица, в цвете, във дърво!

    Тогава любовта си ще разпръсна

    във всяко живо същество!

    ДАНО! Браво!
  • Чудесен стих!
    и на мене ми допада...
  • Допада ми такава житейска философия...
Предложения
: ??:??