13 февр. 2020 г., 16:40  

Дошли са други времена 

  Поэзия » Любовная
391 0 0

На път среща случайна

събуди пазената тайна,

върна лентата назад

в лятото на приморския град.

        

Танц в морското казино.

От изпитите чаши вино,

допира лек на телата,

пламна огън от искрата.

 

В този огън на любовта

тръгнахме боси по жарта,

с целувки сластни до безспир

отпивахме от омайния ѝ елексир.

       

Но съдбата друго бе решила,

пътя на две разделила

посочвайки посока противоположна,

любовта да стане невъзможна.

       

Сега изненадани стоим,

гледаме се тъжно и мълчим,

усещам ти в дланта си топлината,

сигнала преминаващ по ръката.

      

Сякаш нямало е преди,

в очите ти една сълза блести,

но истината вече е една –

дошли са други времена.

            

     Честит св. Валентин Откровенци!

 

                                               

                   

                                             

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??