15 дек. 2013 г., 18:22

Драскало за моят огън 

  Поэзия
415 0 4

Господ здраве да дава на вятъра,

че обдухва света с изумления.

Ако всички обичаха театъра,

нямаше да има представления.

 

Аз не приемам шегата за драма,  

а драмата за комедия.  

Трагедията е като пламък 

в който гори безверието.

 

Тече мисълта като лятно кино 

и кадрите са размазани. 

Житейски комари много има,  

но шамарите ги наказват...

 

Усетиш ли шамара-милувка, 

значи изпитваш чувство. 

Преструвката е преструвка,  

но изкуството е изкуство.

 

Плъхове има във всяка гара,  

но те не разбират влака. 

Сърцето когато догаря - изгаря

и нищо конкретно не чака.

 

Бялото знаме не се предава 

дори да брани флага. 

Все на разбиране се надяваме, 

а от истината все бягаме.

 

Ще прекопирам съня от вчера 

да не дойде отново. 

Как ми се ще да намеря драскало

за моя огън.

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??