22 янв. 2023 г., 12:50

Дреме ми на старото "Armani" 

  Поэзия
115 2 2

ДРЕМЕ МИ НА СТАРОТО АРМАНИ

 

... дреме ми на вехтото "Армани" жив ли съм под небосвода син,

дреме ми, че мъкна люти рани! – че за тях не найдох аналгин,

дреме ми на старата ми шапка! – че светът със мен е адски лош,

и за мен реши, че цап-царапкам всеки милостиво хвърлен грош,

дреме ми! – че градските сархоши ще пропият моя сетен лев,

 

че на три без коз със двете лоши пак ще съм капо, но пък със кеф,

дреме ми, че няма да ме има! – утре – или в някой следващ век,

че дори Вълшебникът с килима отлетя над мен със присмех лек,

дреме ми, че в глупавото Време се раздадох сам – на хляб и сол.

Бях Човек за миг – не ми и дреме! – гол дойдох и ще си ида – гол.

 

21 януарий 2023 г.

гр. Варна, 15, 45 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??