9 мая 2024 г., 21:21

Друга светлина 

  Поэзия
163 0 3

Високо над градчето и театъра
луната става жълта като книга.
А ти си тук, случайно като вятъра,
след който само есента пристига.

Разкъсваш с нокти своята умора
и търсиш в нейната сърцевина,
онази стара притча за простора,
сред светъл мрак и тъмна светлина.

Но виждаш само колко си наивен.
И колко много има да вървиш,
преди да се разтвориш като книга.
И цяла вечност после да мълчиш.

Оглеждаш нестандартната си същност.
И в нейната стандартна светлина,
разбираш колко малко ти остава
да стигнеш пеш до Стара планина!

А ти си още – някъде в началото
и нямаш връзка с горните нива,
където е астрално вече тялото.
И чака само – друга светлина! 

© Георги Ревов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??